Activitytracker: fitbit Charge 2

Januari is voor veel mensen een maand waarin ze hun goede voornemens tot uiting brengen. Naar de sportschool gaan, gezonder leven, meer bewegen, stoppen met roken. Zo maar een paar van die goede voornemens. Het meest lastige is om die goede voornemens ook daadwerkelijk vol te houden. Ik wil de fitbit Charge 2 niet de oplossing noemen voor dit probleem (dat ben en blijf je zelf, sorry). Maar het is wel een hele goede motivator om te helpen bij een gezondere levensstijl.

Wat kan ik met een fitbit?

Misschien wel even goed om kort te omschrijven wat fitbit nu precies is en wat je er mee kunt. Fitbit is een merk dat – zoals de naam al doet vermoeden – producten maakt die een bijdrage leveren aan een fitter bestaan. Hun belangrijkste producten zijn activitytrackers. Dit zijn – vaak – armbanden die onder andere bijhouden hoeveel je loopt, hoeveel calorieën je verband en hoe hoog je hartslag is. Niet alleen een heel leuk speeltje, ook heel handig als je wilt bijhouden wat je vorderingen zijn.

Hoe werkt het apparaat?

de fitbit Charge 2 houdt je activiteiten op een dag bij. Dus na een wandeling kun je precies zien hoe ver je hebt gelopen, wat dit deed met je hartslag en hoeveel calorieën je er weer aan mag eten. Maar het gaat verder. De fitbit herkent ook je activiteiten. Sta je in de sportschool te zwoegen op een crosstrainer, dan zie je dat terug in de fitbit app. Dit gaat automatisch, maar je kunt je fitbit ook laten weten dat je gaat fietsen, wandelen of hardlopen.

Is de fibit Charge 2 een aanrader?

Ik vind het zeker een aanrader! Het apparaat ziet er degelijk uit, zodat je deze gewoon dagelijks kunt dragen als horloge (en hiermee ook de tijd kunt aflezen). Bovendien is het voor mij een hele goede stok achter de deur geweest om meer te gaan bewegen. Ieder uur krijg je een seintje als je te weinig hebt bewogen en wanneer je een dagdoel hebt gehaald (bijvoorbeeld 10.000 stappen) krijg je daarvan ook een melding op je fitbit, wat mij heel erg motiveert om daadwerkelijk die stappen te zetten.

De fitbit app

Ik begrijp dat alleen zo’n horloge je misschien nog niet helemaal overtuigt. Maar er is meer, bij het apparaat hoort namelijk ook een app (overigens is die ook zonder de activitytracker te gebruiken). Deze app kun je koppelen aan andere gezondheisapps en laat in mooie grafiekjes en tabelletjes zien hoe actief je bent geweest. Daarnaast kun je vrienden uitnodigen voor challenges. Wie heeft de meeste stappen in een weekend of week gezet?

Alle pluspunten op een rij

 • Mooi design, armbandjes eenvoudig te wisselen en dus naar smaak aan te passen
 • Houdt niet alleen stappen bij, ook hartslag, calorieën en slaap
 • Geeft leuke en afwisselende meldingen om te motiveren meer te gaan bewegen
 • Geeft een melding als je je doelen hebt gehaald
 • Goede en uitgebreide app
 • Herkent activiteiten automatisch
 • Batterijduur: ongeveer 4-5 dagen. Batterij is ook snel weer opgeladen.
 • Ook te gebruiken als horloge

Alle minpunten op een rij

 • Niet altijd even secuur: handig om te smokkelen, soms registreert de tracker extra stappen bij een bepaalde beweging
 • Heeft moeite met het automatisch herkennen van fietsen
 • Niet heel goedkoop. Maar uiteraard kun je kiezen voor een eenvoudiger model, of eerder model

Wow, waar haal ik de fitbit charge 2?

Je koopt de fitbit charge 2 nu bij CoolBlue of Bol.com in de maat S en L.

De fitbit - om de pols als die aan staatde fitbit om de pols

 

Een reactie plaatsen