Xiaomi MiFlora

MiFlora – ook jouw planten verdienen een beter leven

Ben jij het type dat een vetplant nog laat uitdrogen en liever nepplanten in zijn huis zet? Dan moet je echt even verder lezen. Met de Xiaomi MiFlora plant sensor gaat je dat namelijk niet meer gebeuren. Een digitale plantenoppas, wat wil je nog meer!

Xiaomi staat inmiddels bekend als een leverancier die diverse slimme apparaten verkoopt voor in en om het huis. Deze sensor van nog geen twee tientjes om jouw planten in de gaten te houden is een mooie aanvulling daarop. Het idee is vrij simpel. Je steekt de sensor in de grond, selecteert in de bijbehorende app de plant die in deze grond staat, en de MiFlora zal je vertellen hoe het er mee gesteld staat. De sensor kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, dus ook ideaal voor in de tuin.

De sensor meet vier dingen: het vochtgehalte, de hoeveelheid zonlicht, de hoeveelheid voedingsstoffen, en de temperatuur. De app bevat ruim 5000 soorten planten waarvoor bekend is wat de ideale waarden zijn. In de app kan je vervolgens zien of jouw plant het misschien koud heeft, meer in het licht wil staan of een beetje water kan geXiaomi MiFlora appbruiken. Via Bluetooth haal je wanneer jij het wilt de meetresultaten van de sensor over. De sensor meet echter continue, dus je kunt ook zien hoe het jouw planten afgelopen week is vergaan. Misschien had je toch eerder water moeten geven…

Na een tijdje testen kunnen we zeggen dat de MiFlora een leuke gadget is voor thuis, en nog best handig ook. Onze testplant staat er goed bij, ook al is onze Ikea-groene-bladeren-plant (jawel, hij is wel echt) niet de meest spannende om te onderhouden. De samenwerking tussen de app en de sensor verloopt goed, en er komen regelmatig updates van de firmware in de sensor die automatisch via Bluetooth worden geïnstalleerd. Als je wilt kan je zelfs een groei-dagboek van je plant bijhouden, inclusief foto’s. Een nadeel aan de manier waarop de sensor communiceert is dat de app hierdoor geen notificaties kan geven als je plant dorst heeft. Hij weet immers alleen wanneer jij de sensor synchroniseert met je telefoon of de plant nog iets nodig heeft. Je moet er dus wel zelf aan denken om regelmatig te synchroniseren.

Heb jij ook een MiFlora sensor? Laat een reactie achter met jouw ervaring!

Wow, waar haal ik de Xiaomi MiFlora?

Heb ik je enthousiast gemaakt? Je koopt de Xiaomi MiFlora nu bij AliExpress. Dus gauw naar die site en bestellen maar. Tijd om het leven weer een beetje makkelijker te maken. 

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.