Overvolle portemonnee? Stocard is de oplossing!

Nee, ik bedoel niet dat je portemonnee overvol met geld zit. In dat geval: goed geregeld! Wat wel een steeds groter probleem wordt is het aantal pasjes in je portemonnee. Van de supermarkt tot de kapper en van de Airmiles tot de bouwmarkt: voor alles heb je een pasje nodig. In mijn geval betekende dat een redelijk dikke portemonnee met allerlei pasjes die je bijna nooit gebruikt. Ik heb inmiddels een oplossing gevonden, en wel in de vorm van de app Stocard.

Sinds enkele maanden gebruik ik de app Stocard op mijn telefoon. Het concept is vrij simpel. Je registreert een pas in de app door het scannen van de code of het invoeren van het nummer, en de app kan op elk moment de streepjescode voor je op het scherm toveren. Geen gezeur meer met het juiste pasje zoeken aan de kassa, maar snel de juiste code er bij pakken.

Ik heb diverse kaarten in Stocard geregistreerd. Via een widget op mijn telefoon heb ik nog sneller toegang tot de veelgebruikte kaarten zoals de Airmiles en de bonuskaart van de appie. En nog beter: Stocard heeft ook een app voor Android Wear op je smartwatch, zodat je de benodigde code snel op je pols tovert. Let wel op: dit is alleen praktisch als ze bij de kassa een losse scanner hebben…

Als bonus kan je in de app ook de laatste aanbiedingen zien van je favoriete winkels, handig!

Download Stocard voor iOS of Android.

Keuze in overvloed

Stocard is niet de enige app die functionaliteit biedt om de plasticsoep uit je portemonnee op te kunnen ruimen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook FidMe en PasNL, elk met eigen voor- en nadelen. Heb jij ervaring met deze apps? Laat het in een reactie weten!

 

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.